На Прикарпатті горіли кафе, комбайн та прибудова трансформаторної підстанції


За минулу добу в області зареєстровано 18 пожеж. Про це повідомляє управління ДСНС в області.

Зокрема, 15 вересня о 10:34 у селі Бабин Косівського району виникла пожежа кафе-магазину. Будівля двоповерхова з мансардою. На пожежі працювала ланка ГДЗС, час роботи – 25 хв. На пожежі врятовано два житлові будинки та одну господарську будівлю. Причина виникнення пожежі встановлюється.

15 вересня о 18:14 у селі Ясенів-Пільний Городенківського району виникла пожежа в решітному відділенні комбайна «CLAAS lexion 550». Причина виникнення пожежі — коротке замикання електропроводки комбайна.

15 вересня о 18:53 у місті Коломия на вулиці Л. Українки виникла пожежа прибудови до трансформаторної підстанції. Причина виникнення пожежі — коротке замикання електромережі.

16 вересня о 02:22 у селі Петранка Рожнятівського району виникла пожежа легкового автомобіля «ВАЗ 21099». На пожежі врятовано одну будівлю. Причина виникнення пожежі встановлюються.

Окрім того, протягом минулої доби на Прикарпатті зареєстровано 13 випадків загорань сухої трави на відкритій території.

Рятувальники зазначають, що локалізувати загорання та гасити пожежу сухої трави на відкритих територіях непросто, оскільки швидкість поширення вогню висока. Коли ж таке трапляється поблизу населених пунктів, існує велика ймовірність перекидання полум’я на житлові та господарські споруди. Виїзди на гасіння загорань сухої трави завдає чималих матеріальних втрат. Страждає від таких випадків і навколишнє середовище.

Ще один украй небезпечний фактор спалювання сухої трави – їдкий чорний дим. Для людей, схильних до алергій, опинитися у зоні згоряння сухостою дуже небезпечно. Та найстрашнішим випалювання трави є в зоні міста, де на ґрунті і рослинах осідають важкі метали. Вдихаючи дим, люди отруюють свій організм. На сільських полях можуть вигоряти залишки отрутохімікатів, які використовують для обробки ґрунтів чи рослин. Небезпечні продукти згоряння вітер здатен переносити на великі відстані, відтак можуть постраждати не лише безпосередньо палії.