На Прикарпатті тільки 41% лікарів почали підписувати декларації з пацієнтами


Сьогодні, 24 квітня під час засідання колегії ОДА заслухали звіт про хід реалізації в області Національної кампанії “Лікар для кожної сім’ї”.

За словами заступника голови ОДА Ігоря Пасічняка, станом на сьогодні, в області вже підписано більше 24 тисяч угод, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"У нас динаміка досить не погана. До реформи долучилися 208 медзакладів області, 833 лікарі повинні укласти договори з пацієнтами. Станом на вчора у системі працювало 343 лікарі, це 41%. Інші лікарі ще не почали почали прописну кампанію. Лідерами є Івано-Франківськ, Коломия, Богородчанський, Снятинський та Надвірнянський райони. На жаль в нас є й райони, які з різних причин взагалі не почали цю роботу", - прозвітував Пасічняк.

Водночас директор Департаменту охорони здоров'я Микола Стовбан, в закладах охорони здоров'я, які підпорядковані Департаменту охорони здоров'я ОДА кінця року незабезпеченість по заробітній платі не передбачається. 

"Що стосується закладів охорони здоров'я області, районних та міських станом на середину квітня поточного року незабезпеченість вже складає 17 мільйонів гривень", - каже Стовбан.