На Прикарпатті успішно діє програма реабілітації дітей-інвалідів


У закладі комплексного соціального обслуговування у селищі Обертин розпочалися заняття з новою групою дітей-інвалідів. Вони розпочали проходити реабілітацію з 1жовтня поточного року.

На сьогоднішній день – це 8 дітей (по троє з с.Жуків та с.Яківка, а двоє із міста Тлумача). Ознайомитися з початком роботи та відвідати дітей завітали представники районної влади.

«Однією із першочергових соціальних ініціатив Президента України Віктора Януковича є забезпечення дітей-інвалідів умовами для виховання у сім’ї. Адже сім’я, найближче оточення дитини з обмеженими можливостями – це головна ланка в системі її виховання, навчання та соціалізації. Можливість залишити на декілька годин протягом доби дитину з особливими потребами у  у відкритому у цьому році районному центрі соціальної реабілітації дітей-інвалідів у селищі Обертині та отримати позитивну динаміку з реабілітаційних заходів для цих діток вже мали змогу відчути їх батьки. Адже у вересні завершили проходження реабілітації перша група діточок з особливими потребами», - зазначила у ході спілкування з батьками  нової групи дітей заступник голови райдержадміністрації Олександра Чаплінська.