На травневі свята Івано-Франківські правоохоронці перейдуть на посилений режим


У першій половині травня в Івано-Франківську проведуть 190 заходів. У поліції вже створили план роботи.

Про це сьогодні, 25 квітня на прес-конференції розповів начальник управління превентивної діяльності ГУНП в області Микола Іваницький, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Поліцейський розповів, що в посилений режим роботи правоохоронці перейдуть вже з 1 травня.

"До відзначення Міжнародного дня солідарності трудящих до поліції жодних заявок на проведення подій наразі не надходило. Однак ще є час, і ми готові до роботи", - зазначив Іваницький.

Вже 8 травня до 75-ї річниці Дня пам'яті та примирення на Прикарпатті проведуть заходи у 13 населених пунктах. Зокрема, в Івано-Франківську, Коломиї,  Снятині, Богородчанах та інших районах. Водночас 9 травня до Дня перемоги над нацизмом в області проведуть чотири заходи в Івано-Франківську,  Долині та Городенці.

"Вибухотехніки та кінологи попередньо  обстежуватимуть всі місця проведення заходів", - додав правоохоронець.

Поліцейські очікують, що фестиваль "Карпатський простір" відвідають 10 тисяч гостей. Відтак щодня правоохоронці працюватимуть у посиленому режимі. До охорони порядку окрім працівників Нацполіції та патрульної поліції залучатимуть також нацгвардійців, курсантів та представників громадських структур. А у кожному відділі будуть додаткові слідчі групи.

"Наша мета, провести ряд превентивних заходів, щоб слідчі не мали роботи. Оскільки на сході триває війна ми повинні розуміти, що це потрібно робити", - додав заступник керівника Національної поліції в області Олег Йосипів.

Загалом щодня під час святкувань до охорони порядку залучатимуть понад 1000 правоохоронців.

Відтак правоохоронці звертаються до мешканців - не зловживати алкогольними напоями, а якщо побачили підозрілий пакет телефонувати на 102 і до приїзду поліції не чіпати його руками.