Наливайченко в Івано-Франківську пояснив, чому йде в президенти


У вівторок, 19 лютого до Івано-Франківська завітав кандидат у президенти України, лідер Руху «Справедливість» Валентин Наливайченко.

На зустрічі з журналістами політик презентував передвиборчу програму й власний план відновлення миру в Україні. Як підкреслив політик, він вирішив йти у президенти, аби зробити так, щоб на нашій землі діяв Закон – один для всіх.

"Зараз минає 5 років з рострілів на Майдані, але досі не покарані ані організатори, ані виконавці. Я наполягаю на позиції, що цей злочин має бути розкритим і мають бути покарані усі винні. Навіть ті, що зараз сховались у владі, правоохоронних органах, спецслужбах України та навіть в адміністрації президента. Ми маємо зробити все можливе, аби відкрити трибунал над усіма причетними до рострілів - і виконавцями, і організаторами. Протягом 2014 року була зібрана велика доказова база щодо розстрілів на Майдані. Але немає політичної волі, тому досі не проведене розслідування та не відбуваються судів", - впевнений Валентин Наливайченко.

За словами політика, його передвиборча програма складається з п'яти пріоритетних завдань. Перш за все, потрібно відновити мир та територіальну цілісність.

"Тому одразу після виборів буде створено Національний центр звільнення заручників і військовополонених, а також українських політв’язнів.

Досить ховатися за Мінськими угодами. Настав час вийти на дієву угоду з деокупації України. Для відновлення миру нам треба вивести війська Росії з України

Має бути адресна допомога кожному ветерану. Треба знати кожного, хто захищає нас і знати кожну сім’ю, яка втратила свого годувальника. 

Команда руху “Справедливість” також пропонує концепцію Міністерства у справах ветеранів. ", - зазначає кандидат.

Також Наливайченко ставить перед собою ціль повернути країну на шлях розвитку, забезпечити зростання економіки, зарплат і пенсій, гарантувати безпеку кожному громадянину, інтегрувати Україну до ЄС та НАТО

"Нам дали безвіз в обмін на виконання певних зобов’язань. І, за моєю інформацією, зараз все частіше на Заході лунають розмови про те, що Україна не виправдала сподівань і варто, мабуть, цей безвіз забрати? Насправді, останні п’ять років саме корупція української влади була головною перешкодою для інтеграції України в Європейський союз. Але безвіз отримали громадяни України. Я особисто знаю багатьох політиків ЄС, США, Канади, які чітко стоять на позиції того, що для українських громадян будуть найкращі умови, буде постійна підтримка, і безвіз буде діяти. Але владу в Україні треба змінити, щоб система влади не була корумпована, не була антиєвропейською. А працювала так, як в європейських країнах – сповідувала принцип прозорості, відкритості і служіння людям. Я йду в президенти для того, щоб в Україні з’явилася така влада на чолі з таким президентом", - наголошує Валентин Наливайченко.

Окрім того, кандидат наголошує, що потрібно надати більше прав та можливостей об'єднаним територіальним громадам. Вони мають мати змогу самі вирішувати, кому давати у користування надра та що з того мати. А також українці мають мати право не тільки обрати депутатів, а й очільників правоохоронних органів та голів судів. 

"Маємо навести порядок в судах. Справедливий суд треба повернути українцям. Доки не буде верховенства права, доти не буде інвестицій та розвитку держави. Буду добиватися, щоб на посаду суддів були відкриті конкурси. Я вважаю, що настав час дати можливість молодим людям іти у владу", - впевнений кандидат. 

Наостанок кандидат зауважив, що не переймається конкурентами, а просто їздить країною та пояснює свою програму.

"Я не збираю ні на кого компромат, хоч би міг, знаючи багато таємниць. Але цього не потрібно, бо Україна вже так тоне у бруді. Вважаю набагато важливішим провести прозорі вибори. Тому запрошуємо представників громадських організацій приєднуватись до нас та ставати членами виборчих комісій. Ми збираємо всі докази про підкуп та фальсифікацію на виборах, аби довести це до суду", - зазначив Наливайченко.

Також під час зустрічі керівник Штабу кандидата Руслан Колєсніков представив керівника Івано-Франківської організації Руху «Справедливість» Андрія Майданського,