Напої, які рекомендують пити при перших симптомах застуди


Почався сезон застуд, і медики все наполегливіше рекомендують вводити у раціон харчування продукти та напої, що зміцнюють здоров'я.

При перших симптомах простудних інфекцій терапевти рекомендують багато пити, що дозволяє швидше "вимити" патогени та токсини з організму, пише Максимум.

Хворій людині дуже важливо налягати на питво. Рідина не дає інфекції затримуватися в порожнині рота і в шлунку, і очищає клітини від відходів, що утворюються в процесі боротьби організму з вірусами.

Зокрема, при перших симптомах нездужання корисно пити тепле молоко з мінеральною водою – це один з найефективніших засобів від першіння в горлі та кашлю. Потрібно змішати в рівних кількостях тепле молоко та підігріту лужну мінеральну воду, в разі сильного подразнення в горлі можна додати шматочок вершкового масла. Такий напій полегшує хворобливі відчуття, а також сприяє відходженню мокротиння.

Тепле молоко з мінеральною водою - фото 279171
Також фахівці рекомендують при застуді пити напій із шипшини, який забезпечить організм великою кількістю вітаміну С. Напій з шипшини має сечогінний і жовчогінний ефект.

Ще один напій: журавлиново-брусничний морс. За словами експертів, він проявляє сечогінну та протизапальну дію, а також має бактерицидну властивість. У тих випадках, коли людині потрібно швидко зігрітися, незамінним виявиться глінтвейн.

Крім того, можна пити й компот із сухофруктів. Сушені фрукти зберігають в собі величезну кількість цінних мікроелементів, що містяться у свіжих, і відвар з сухофруктів стане прекрасним засобом активізувати імунну систему в боротьбі з вірусами.