Небажані гості: У фраківця на балконі поселились шершні


Все частіше прикарпатці скаржаться на агресивних комах, що селяться на їхніх будинках. Позбутись небажаних сусудів допомагають прикарпатські рятувальники.

Зокрема, як інформує управління цивільного захисту, рятувальники у спецкостюмах аж тричі їхали на допомогу мешканція краю.

А саме, о 09.12 відділення ДПРЧ-9 м. Яремче виїжджало для надання допомоги в ліквідації гнізда шершнів у господарській будівлі. Працівники пожежно-рятувальної служби, використовуючи захисний костюм «пасічника» і апарат захисту органів дихання та зору AUER, а також спеціальний засіб проти комах ліквідували гніздо агресивних комах.

Цього ж дня о 11.22 надійшов виклик про гніздо шершнів в Івано-Франківську на вул. Г.Хоткевича. Комахи облаштували гнізда на балконі квартири 40-річного франківця, що знаходиться на 5-му поверсі. Працівники пожежно-рятувальної служби за допомогою пожежної автодрабини ліквідували гніздо агресивних комах.

Також о 19.32 чергові виїжджали в с. Орелець, що на Снятинщині,  аби ліквідувати гніздо шершнів на горищі житлового будинку. Працівники пожежно-рятувальної служби за допомогою костюмів Л-1, протигазів та спеціального засобу (дихлорвінілфосфат) знищили гніздо агресивних комах.