Незабаром у івано-франківських школах стартують обов'язкові уроки плавання


На сьогоднішній день у м. Івано-Франківську басейни працюють у ДНЗ №10, 28, Українській гімназії № 1, ДЮСШ № 2 (на базі шкіл № 18, 21, 22, 24, школи-ліцею № 23), в яких мають змогу навчатися плаванню діти дошкільного та шкільного віку.

У ДНЗ № 10, 28 (відповідно до санітарно-гігієнічних вимог функціонування дошкільних закладів), УГ №1 плаванню навчаються діти, котрі відвідають дані навчальні заклади. Про це повідомили журналісту БРІЗ в управлінні освіти і науки виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

З 1 вересня 2013 року у ДЮСШ № 2 триває набір всіх бажаючих дітей у секції плавання, наповнюваність у групі початкової підготовки – 15 учнів, у групі спеціальної базової підготовки – 10 учнів.

Заступник начальника управління освіти і науки С.Уварова запевняє, що басейни запрацюють з початком опалювального сезону, а зараз дітей навчають загально-розвиваючим, підготовчим та імітаційним вправам на суші.

Довідково.

 Відповідно до державної програми «Фізична культура 1-4 класи» для загальноосвітніх навчальних закладів, затвердженої Міністерством освіти і науки України (лист від 23.12.2004р. № 1/11-6611), та програми «Плавання» для учнів 1-4 класів ЗНЗ, рекомендованої Міністерством освіти і науки України (2006р.), програми «Освіта м. Івано-Франківська на 2012-2015 роки» на базі плавальних басейнів ЗШ № 18, 21, 22, 24, ЗШЛ № 23, які підпорядковуються ДЮСШ № 2 (директор В.Маланій), щорічно проводяться обов’язкові уроки плавання для учнів 4-х класів усіх загальноосвітніх навчальних закладів міста (15 уроків). Четвертокласників навчають плавати висококваліфіковані тренери-викладачі ДЮСШ № 2.
Всі учні 4-х класів загальноосвітніх навчальних закладів, котрі за станом здоров’я не звільнені від уроків плавання за медичними показниками, обов’язково навчатимуться плаванню відповідно до затвердженого розкладу.

Нагадаємо, що опалювальний сезон стартував в Івано-Франківську 1 жовтня.