Нові автобуси і тролейбуси: У Франківську побільшає комунального транспорту


У неділю, 2 грудня міський голова Івано-Франківська прозвітував за третій рік роботи.

За словами Руслана Марцінківа цьогоріч вдалося багато зробити для розвитку мережі комунального громадського транспорту в місті. Зокрема впроваджено три комунальних маршрути: № 27 «м-н «Каскад» - вул. Пулюя», № 41К «м-н «Каскад» - Онкодиспансер» та № 55 «с. Крихівці – Вокзал».

"Ще 12 низькопідлогових автобусів привезуть до кінця місяця. Загалом, найближчим часом у планах купівля ще 36 автобусів", - розповів мер.

Також наступного року до Франківська приїдуть 29 нових тролейбусів, які придбані за кошти Євросоюзу.

"У 2018 році Комунальне підприємство "Електроавтотранс" провело тендер та підписало договір із Відкритим акціонерним товариством «Керуюча компанія холдингу Беллкоммунмаш» про постачання 29 низькопідлогових тролейбусів за грантові та кредитні кошти Європейського банку реконструкції та розвитку. Вони виїдуть на франківські вулиці до Дня міста", - анонсував голова.

Окремо міський голова сказав, що управлінням транспорту і зв’язку оголошено тендер на закупівлю бувших у використанні спарених тролейбусів. Перші тролейбуси  очікуються вже до кінця року.

2. Збільшення кількості великогабаритних автобусів

Закуплено та запущено в експлуатацію 6 нових великогабаритних  низькопідлогових автобусів  "Богдан" А 701.32. Проведено тендер та  підписано договір із Акціонерним товариством «АК «Богдан Моторс» про постачання до кінця поточного року 24 автобусів великого класу  марки "Богдан" А 701.32, призначених для маломобільних груп населення. В листопаді місяці підприємством оголошено тендер на закупівлю 12 автобусів з покращеною комплектацією ( в т.ч. кондиціонером).