Обласна рада розгляне можливість фінансування участі прикарпатських фермерів у ярмарках


Постійна комісія обласної ради з питань аграрної політики і земельних відносин погодила внесення змін до комплексної програми розвитку агропромислового комплексу та сільський територій Івано-Франківської області на 2016-2020 роки. Йдеться про включення до переліку заходів програми участь у виставках-ярмарках.

Одним з пунктів плану заходів передбачено фінансування з обласного бюджету проведення виставок сільськогосподарської продукції. Однак, з метою ефективного та раціонального використання державних коштів Кабінет Міністрів України своєю Постановою від 11 жовтня 2016 року декларував припинення здійснення витрат на проведення виставок і ярмарків, пише прес-служба облради.

Як відзначили в департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації, такі заходи важливі для фермерів та сільгоспвиробників, оскільки дають можливість знайти нові ринки збуту та інвесторів. Відтак, пропонують замість організації та проведення виставок-ярмарків, фінансувати з обласного бюджету хоча б участь у них.

Члени профільної комісії облради одноголосно підтримали внесення таких змін до програми. Остаточне рішення буде прийнято на сесії обласної ради.