Облрада закликала Зеленського взяти під контроль справу вбитого у Бахмуті активіста


Івано-Франківська обласна рада під час сесії у п’ятницю, 13 грудня прийняла звернення до президента України Володимира Зеленського, Верховної ради, Кабміну, генпрокуратури та СБУ через справу вбитого у Бахмуті громадського активіста, волонтера Артема Мирошниченка.

Як відомо, двоє підлітків-спортсменів у Бахмуті жорстоко побили Мирошниченка за те, що спілкувався українською мовою. Артем впав у кому на тиждень і 6 грудня помер, пише Бліц-Інфо.

Як зауважив ініціатор звернення, голова фракції ВО «Свобода» Михайло Королик, обох хлопців знайшли.

«Один з них зареєстрований на окупованій території, раніше судимий, перебуває під вартою. Іншого- студента педагогічного коледжу – протримали в ізоляторі протягом трьох днів та відпустили під домашній арешт. Свою антиукраїнську позицію та зневагу до української мови підозрюваний проявляв навіть у залі суду, посмівши знущатися та вимагати перекладача з української мови.

Зважаючи на те, що спілкування у Україні українською – державною мовою стає смертельною небезпекою, звертаємось до президента України Володимира Зеленського як гаранта конституції України взяти  під особистий контроль страву щодо вбивства Артема Мирошниченка.

Вимагаємо також кваліфікувати  вбивство Артема Мирошниченка як вбивство на ґрунті мовної та національної ворожнечі і забезпечити якнайшвидше розслідування цього злочину та реальний захист свідків у справі», - закликав Михайло Королик.

А депутат Івано-Франківської обласної ради Василь Попович наголосив на небезпечній тенденції, яка наростає в Україні.

«Дотепер в Україні ворогом був Путін і Росія. Тепер в Україні зміщуються акценти і формуються образ ворога у волонтерах, добровольцях, патріотах, націоналістах. Формується образ націоналіста, патріота як терориста, провокатора. І є багато фактів, які свідчать про те, що це йде з подачі влади. Наприклад, дозволили викладати в школах та університетах російською мовою. Проросійський депутат Бужанський реєструє в раді законопроєкт про скасовування мовного закону. І це ще не всі факти. У мене складається враження, що нас готують до здачі національних інтересів. Бо підірвавши довіру до патріотів це буде зробити значно легше", - резюмує Василь Попович.

Відтак, депутати підтримали дане звернення. 

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!