Очільник франківського пологового розповів, як змінилися умови для породілль


Сьогодні, 20 червня, під час засідання виконавчого комітету заслухали питання про роботу комунального некомерційного підприємства "Івано-Франківський міський клінічний перинатальний центр".

Зокрема, Сергій Стефанко прозвітував, що за минулий рік в пологовому замінили частину меблів та провели ремонт, готують до відкриття оновлене приміщення виписної кімнати, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

“Ми у всіх палатх встановили металопластикові вікна, замінили 44 ліжка і маємо отримати ще 46, решту знаходяться в задовільному стані. Закупили нові матраци, ковдри та постільні набори. Також в родзалах побілили стіни, встановили нові лампи”, – розповів Стефанко.

Водночас міський голова наголосив, щоб керівник підписував договори з НСЗУ, та подавалися на гранти, бо з першого січня, субвенцій не буде, як і допомоги з міського бюджету. 

«Ми будемо давати гроші тільки на оплату комуналки, все решту самі. Ви звикли, що все мають дати. Тільки один Масляк щось робить, якісь гранти виграє. Беріть приклад», – сказав Марцінків.