Олександр Сич: Не треба ставитися до виборів президента, як до останнього бою


В нагнітанні передвиборчого психозу зацікавлені головні кандидати на посаду президента, бо в його атмосфері легше зомбувати виборців. Натомість самі виборці до виборів президента повинні ставитися максимально зважено і холоднокровно.

Таку думку в ефірі програми «Актуальне інтерв’ю» висловив голова Івано-Франківської обласної ради, свободівець, науковець Олександр Сич.

Політик зауважує, що зомбувати людей важче коли є стабільна спокійна атмосфера.

«Не треба переоцінювати виборів Президента й ставитися до них як до останнього бою. Я закликаю холоднокровно ставитись до виборів. Бо чим холоднокровніше ми будемо це робити, ти вдалішим буде наш вибір. Це питання кожного виборця поцікавитися та проаналізувати, що зробив кожен кандидат, бо маючи гроші, доступ до інформаційних ресурсів, телебачення – можна сказати що хочеш. Ти скажи, що ти вчора робив, що зробив, що не встиг зробити, які твої помилки, які твої досягнення і що ти будеш робити завтра. А не тому, що я красивий, бо у нас така пішла мода. Я вже боюсь за державу, бо у нас і державу і політичні вибори зводять до абсурду обираючи не людей, які вміють керувати державою, а тих, хто світиться в телебаченні. Хто більше світиться – шоумени, артисти, співаки, футболісти», - зазначає Сич.

Політик акцентує, що у світі прийнято людину до політичної кар’єри готувати, адже управляти державою – величезна тонка наука. Треба знати механізми, як функціонує держава, як працює закон, як його приймати, як вдосконалювати державу.

"Не можна на телебаченні зробити з себе шоумена, посмішити людей і сказати "я можу бути президентом. Президент – важлива посада на державному олімпі, але не від нього одного залежить розвиток держави. В трикутнику вищої державної влади Президент, парламент і Уряд взаємозв'язані й взаємозалежні. Й значно важливішими є вибори парламенту, бо саме він формує Уряд України, який є вищим виконавчим органом й від діяльності якого залежить розвиток основних сфер суспільного й державного життя», - підсумовує свободівець.