Олександр Сич: Успішне суспільство те, яке вміє обирати посеред себе кращих


Голова Івано-Франківської обласної ради Олександр Сич побував у студії програми «Новий погляд», що виходить в етері ТРК РАІ.

Під час ефіру обговорили питання, які планують розглянути депутати на сесії вже цієї п’ятниці та торкнулися суспільно-політичної ситуації в країні.

Серед найголовніших питань очільник облради виділив звіт про виконання бюджету за 2019 рік, звіт про виконання програми соціально-економічного розвитку та прийняття нової на 2020 рік, прийняття стратегії розвитку області на сім років, звіт ОДА про виконання делегованих повноважень та ряд питань щодо реформування різних закладів.

Окремо Олександр Сич наголосив, що в області дуже багато залежить від керівників міст, сіл, районів. Наскільки ефективно вони дбають за вирішення проблем. 

"Дуже багато залежить від того, наскільки розумні, адекватні і досвідчені люди є на посадах. Виборці повинні розуміти, що не може прийти абсолютно не досвідчена людина, яка ніколи не мала відношення до управлінських справ і ефективно керувати. Політика – це мистецтво управління суспільством. І треба мати управлінський талант, як і до будь-якої іншої справи. Наука довела, що людей, які можуть вести за собою і мають до того схильність є лише 5-7%. От серед них і треба обирати керівників. Те суспільство успішне, яке вміє обирати посеред себе кращих, а не гірших. І чим кращих суспільство обере, тим краще йому буде. І чим гірших суспільство обере, тим гірше йому буде. Це дуже закономірно. Тому маємо нарікати на самих себе за ситуацію, у якій зараз перебуваємо», - впевнений Олександр Сич. 

Як наслідок, зауважує націоналіст, в українській владі дуже мало людей, які справді розуміють як керувати державою та що відбувається взагалі.

«Найгірше, що дуже мало розумних людей дійсно хоче йти у владу. Бо навколо влади створили таку негативну ауру, що розумні люди туди йти не хочуть. Бо для чого йти на невелику зарплату, аби щодня бути облитим болотом? Розумна людина може заробити в іншій сфері і без обливання брудом. А народ, який не поважає свою владу, не має поваги у світі. Світ на нас дивиться як на тих, хто навіть не вміє собі сформувати владу. Тому зціпіть зуби і майте відповідальність при формуванні влади», - впевнений Олександр Сич.