П’яний прикарпатець побив поліцейського, бо той зупинив підлітка на скутері


Богородчанський районний суд засудив мешканця села Старуня за те, що той побив поліцейського, який виконував службові обов’язки.

Як йдеться у вироку суду, 10 серпня дільничні офіцери поліції та старший інспектор ювенальної превенції близько 00:20 на вулиці Миру у Старуні зупинили неповнолітнього, який їхав скутером без захисного шолома, пише Бліц-Інфо.

Під час розмови та з`ясування обставин вчиненого правопорушення, до працівників поліції підійшов п’яний чоловік та почав вимагати відпустити хлопця. Прикарпатець штовхав та шарпав за форму поліцейського не реагуючи на вимоги припинити свої дії.

«Надалі, обвинувачений вчинив опір законним діям працівників поліції, які у силу положень Закону України «Про Національну поліцію» прийняли рішення про застосування необхідних і пропорційних заходів примусу — фізичної сили для припинення протиправної поведінки обвинуваченого. Зокрема чоловік вчинив активну фізичну протидію уникаючи затримання», - йдеться в документі.

У суді чоловік свою вину визнав та розповів, що повертаючись додому побачив, як поліцейські зупинили сина його друга, тож вирішив заступитись за нього, вимагаючи відпустити підлітка.

Заслухавши всі сторони суд ухвалив визнати чоловіка винуватим та призначити покарання  за ст.342 ч.2 КК України у виді штрафу у розмірі двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 3400 гривень.

Читайте нас у FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!