Палац Потоцьких шукає франківців, які можуть розповісти про колишній госпіталь


Працівники Палацу Потоцьких просять відгукнутись франківців, які працювали або лікувалися у військовому госпіталі.

Нагадаємо, з 1802 до 2004 року Палац Потоцьких був військовим шпиталем - австрійським, польським, радянським та українським. Це чи не єдиний в Європі такий приклад. Сьогодні комплекс Палацу Потоцьких досліджують та розпочинають протиаварійні і реставраційні роботи.

А тим часом, Палац Потоцьких хочуть зафіксувати у пам'яті, яким він дійшов до наших днів. Для цього проводяться проектно-вишукувальні роботи та обстеження стану території і будівель. Заплановано фотопроєкти з творчої фіксації існуючого стану, виставки та інсталяції. Про це повідомляють організатори події у мережі.

"Найголовніше у тому, яким госпіталь залишився в пам'яті міста, його мешканців. Очевидців госпітальних часів.  Можливо, Ви чи ваші близькі працювали або лікувалися у військовому госпіталі? Можливо, у вас є спогади чи фото тих часів? Поділіться з нами!",- йдеться в описі події.

Усіх охочих запрошують до розмови 10 жовтня з 12.00 у Палац Потоцьких.

"Ми з нашими волонтерами та відеооператорами запишемо ваші спогади. Якщо у вас залишилися питання - телефонуйте: 050 433 43 42 (Оксана Ковальчук). Або пишіть у приват на сторінку Палацу. Якщо вам не підходить ця дата - домовимося про іншу. 

Читайте нас в FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!