Перегляд відеоматеріалів у справі Гаркота суд відклав на осінь


Сьогодні, 4 липня, Івано-Франківський міський суд продовжив слухання кримінальної справи щодо екс-директора департаменту містобудування та архітектури Івано-Франківського виконкому Олега Гаркота за ознаками злочину передбаченого ч.3 ч. 15, ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара в особливо великому розмірі).

На нинішньому засіданні суд дочитав останні томи кримінальної справи. Серед матеріалів: медична довідка з Івано-Франківської обласної клінічної лікарні та рішення колегіуму лікарів Івано-Франківської міської клінічної лікарні про те, що у Гаркота хворе серце, пише ГК.

Адвокат обвинуваченого Василь Притула зазначив, що у матеріалах справи повинні бути документи, які підтверджують, що на утриманні Гаркота перебуває мати та неповнолітні діти. За словами адвоката, ці матеріали долучалися до протоколу допиту, втім, суд їх не зачитав.

Головуючий суддя Дмитро Руденко доручив прокурору на наступне засідання забезпечити судовий зал обладнанням для перегляду відеоматеріалів та прослуховування аудіозаписів. Захист в свою чергу має представити суду документи, яких нібито не вистачає у матеріалах справи.

Наступне слухання кримінальної справи щодо Олега Гаркота відбудеться на початку вересня.

Нагадаємо, 9 жовтня минулого року працівники прокуратури та СБУ затримали директора департаменту та архітектури Івано-Франківського виконкому Олега Гаркота при отриманні хабара у розмірі 30 тисяч доларів. Потерпілим у справі оголосив себе франківський підприємець Віктор Ломей, який власне «здав» Гаркота правоохоронцям. Ломей вважає, що має право на відшкодування збитків у розмірі 800 тис. грн. моральної та 239 тис. грн. (30 тис. доларів) матеріальної шкоди. У суді обвинувачений зізнався у вимаганні хабара і визнав свою винну повністю. Не погоджується лише з відшкодуванням збитків.