Перша паркувальна зона Франківська – тимчасово безкоштовна


Зменшити кількість автотранспорту на вулицях міста. Такі амбітні плани озвучила Івано-Франківська мерія. Чиновники стверджують, за останні роки в обласному центрі автівок побільшало на 20 відсотків. І цей показник стрімко зростає. Як наслідок – завантажений трафік.

Не менше проблем в місті, коли автівки зупиняються. Адже парковок в Івано-Франківську не достатньо, констатують вартові. Водії змушені прилаштовувати машини деінде, пише ВЕЖА.

З метою забезпечення належної системи паркування в Івано-Франківську, галузеве управління торік затвердило відповідний проект. Згідно з ним середмістя розділили на зони. Загалом міська рада надала близько трьох десятків земельних ділянок для парковок. Їх обслуговують приватні підприємці.

Оплата паркомісць здійснюється погодинно. Найдорожчою і найбільш проблемною виявилася 1-ша паркувальна зона. Після низки скандалів з мешканцями та судової тяганини наразі ця “золота жила” паркування вільна.

Наземну проблему з паркуванням вирішать підземні майданчики для автівок, переконані місцеві архітектори. А також багаторівневі парковки.

Між тим, в Івано-Франківську надалі популяризують альтернативні методи пересування. Це велосипеди, скутери та самокати. А піші прогулянки ще й користі для здоров’я.