План оборони України: Рада підтримала закон Зеленського


Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт авторства Зеленського про План оборони України. Закон підтримали 286 депутатів.

Депутати надали право президенту затверджувати структуру Плану оборони України, пише  24 канал. 

У законі визначено, що план оборони України – складова частина оборонного планування. 

Що передбачено законом Зеленського про План оборони України?

– координування діяльності сил оборони;
– підготовка органів державної влади, місцевого самоврядування і національної економіки до переведення з мирного на воєнний стан;
– створення єдиної системи цивільного захисту;
– відсіч збройній агресії і ліквідація збройного конфлікту;
– підготовка населення і території держави до оборони.

Що доповідає розвідка про кількість російських дивізій на кордоні з УкраїноюЗа даними головного управління розвідки Міноборони, для України однією з ключових загроз є можливість відновлення широкомасштабних бойових дій, а то й навіть широкомасштабної збройної агресії проти нашої держави. РФ підтримує високий рівень цієї загрози за рахунок нарощування угруповань своїх військ.

На сьогодні, починаючи з 2015 року, вже по суті завершується формування трьох російських дивізій біля нашого кордону – це 3-я, 144-а та 150-а мотострілецькі дивізії. Крім того, продовжується формування 8-ї армії у Південному військовому окрузі, яка безпосередньо буде діяти на нашому напрямку. І згідно з планами, які існують в РФ, основні заходи заплановано завершити вже у кінці 2019 – початку 2020 року.

Карта окупованих територій ООС
Карта окупованих територій / 24 канал