Пора об'єднуватись: У Долинську ОТГ хочуть увійти чотири сільради


30 жовтня 2018 року, в Долинській міській раді відбулося перше засідання спільної робочої групи з підготовки проектів рішень щодо добровільного об’єднання територіальних громад.

Своє бажання об’єднатися в Долинську об’єднану територіальну громаду з адміністративним центром в місті Долині висловили 5 територіальних громад та прийняли відповідні рішення, інформує Бліц-Інфо.

Це Долинська міська рада, Малотур’янська і Солуківська сільські ради Долинського району, Лоп’янська і Грабівська сільські ради Рожнятівського району.

За словами міського голови Долини Володимира Гаразда, новостворена Долинська ОТГ буде мати добру фінансову та ресурсну спроможність для розвитку, приверне увагу чисельних інвесторів та проектів, а її мешканці вже наступного року відчують всі переваги спільного урядування.

Відповідно до перспективного плану Долинська ОТГ має об'єднати 23 громади загальною чисельністю близько 51 тис. мешканців, претендуючи стати однією з найбільших в області серед міст районного значення. 

"Дякую усім головам територіальних громад, що погодились взяти на себе відповідальність за ці рішення. Дякую мешканцям сусідніх громад за підтримку. Переконаний, що подібні настрої серед жителів сіл панують у всіх громадах району, проте частина голів з різних причин стримують процес об'єднання, а частина просто не хоче мати проблеми з теперішнім керівництвом долинської РДА, котре на мій погляд, не зацікавлене у процесі децентралізації, а займається "імітацією" процесу всупереч проголошеній державою адміністративно-територіальній реформі",- зазначає у мережі очільник Долини.