Посада очільника Дністровського ландшафтного парку залишається вакантною


Сьогодні, 24 березня, в Івано-Франківську триває засідання обласної ради. На порядку денному близько 70 питань.

Серед іншого депутати розглянули питання про призначення директора Дністровського регіонального ландшафтного парку, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

Як доповів голова екологічної комісії, єдиною кандидатурою, яка претендує на цю посаду є Ігор Шумега

Голова обласної ради Олександр Сич уточнив, що після того, як комісія підтримала кандидатуру Шумеги, подався ще один кандидат - Михайло Ковтун з Тлумацького району. Проте його кандидатуру вже не розглядали, адже питання вже було винесене на сесію. Проте, якщо буде необхідно кандидатуру Ковтуна внесуть на розгляд дупутатів просто в залі засідань. Окрім того кандидат від Самопомочі Богдан Станіславський зняв свою кандидатуру.

Після доповіді голови комісії, слово надали Ігорю Шумезі, щоб він розповів своє бачення розвитку парку.

"Ми маємо створити діюче підприємство, яке буде захищати природу. Треба все робити нуля: провести зонування, залучити науковців, зробити презентацію культурно-історичної спадщини. Щоб тут було людно треба розвивати туризм, будувати дороги та прокладати веломаршрути, купувати прогулянкові катери", - сказав Шумега.

Проти признчення Ігоря Шумеги виступила фракція ВОЛІ. Зокрема вони апелювали до того, що не можна призначати на цю посаду людину ,яку нещодавно звільнили з облагролісу за незадовільну роботу.

"Я погоджують, що діяльність облагролісу за його керівництва носила непрозорий характер. Ми це перевіримо. Що ж стосується призначення керівника парку, пане голово екологічної комісії поверніться до розгляду цього питання. Можливо ще хтось подасться і підготуйте до наступної сесії це питання", - звернувся Олександр Сич.

 У підсумку посада керівника парку залишається вакантною, а питання будуть розглядати на наступній сесії.

Нагадаємо, раніше Бліц-Інфо писав, що за крісло очільника "Дністровського ландшафтного парку"  змагаються два кандидати.