Послугами перевізників на Прикарпатті скористалися 50,3 мільйонів пасажирів


Автомобільним транспортом здійснюється понад три чверті загальнообласних обсягів комерційних вантажних та пасажирських перевезень.

Упродовж січня – вересня цього року автомобільним транспортом підприємств та фізичних осіб-підприємців області замовникам доставлено 3,8 млн т вантажів, виконано автотранспортну роботу в обсязі 813,3 млн. ткм. Послугами автотранспортних перевізників скористалися 50,3 млн. пасажирів, обсяг пасажирообороту склав 967,9 млн. пас. км, що на 12,1% більше обсягів аналогічного періоду попереднього року. Про це повідомляє головне управління статистики в області.

Мережа автомобільних доріг загального користування області на кінець 2017р. становила 4,1 тис. км доріг з твердим покриттям. На 1000 квадратних кілометрів території припадало 296 км автодоріг з твердим покриттям (по Україні – 277 км). За щільністю автомобільних доріг область посіла 12 місце серед регіонів держави. За типами покриття доріг в області переважають чорне шосе і чорні гравійні дороги –2,2 тис. км (53,8% від загальної протяжності доріг)  та дороги з асфальтобетонним покриттям – 0,8 тис. км (19,2%). Найбільш наближеними до європейських стандартів є автомобільні дороги загальнодержавного значення I та II категорій, частка яких становить 11,3% від загальної протяжності доріг в області (в Україні – 9,1%). 

За даними Служби автомобільних доріг в області, протягом 2017 р. у будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання автомобільних доріг загального користування із державного та місцевого бюджету було направлено коштів на суму 756,3 млн. грн, з них 619,4 млн.грн з державного та 136,9 млн. грн – з місцевого бюджетів.