Прес-конференція до Всесвітнього дня боротьби зі ВІЛ/СНІДом


2 грудня з 11:00 до 11:40 на Площі ринок у залі Ратуші відбудеться пресконференція. У той же день будуть різні акції, конференції до Всесвітнього дня боротьби з ВІЛ/Снідом. Детальніше у прес-релізі.

1 грудня Всесвітній день боротьби з ВІЛ/СНІДом , щороку до цього дня визначають окреме гасло , яким цьогоріч є  «Спільноти досягають змін»

 В Україні збільшується число ВІЛ-позитивних осіб, не вийнятком є і наша область. В Івано-Франківському СНІД-центрі на обліку знаходиться 1221 людина , дорослих 1152 та 69 дітей. Обстежено на ВІЛ всього 37788 осіб, але за даними моніторингу кожен другий не знає , що він інфікований .

Благодійний Фонд «Захід Шанс» як основний виконавець державної обласної програми протидії ВІЛ/СНІДу, Туберкульозу  серед груп ризику в Івано-Франківської області, спільно з партнерами   : Департаментом молодіжної політики  та спорту , Міським центром соціальних служб для смі’ї дітей та молоді , лікарями клініки «БРАСС» , організацією «Принцип +» , Українською медичною студенською  асоціацією в Івано-Франківську ,  плануємо  провести прес-конференцію  02.12.2019 з 11:00 до 11:40 на Площі ринокв залі Ратуші  .

Спікарами на конфенції будуть :

Гринь О. – директор БФ «Захід Шанс» ,

Мельнікова О.- представниця Департаменту молодіжної політики  та спорту ,

Поляков В. – регіональний представник «ВОЛНА» ,

Князюк Ю.- соціальна працівниця БФ» Захід Шанс» , представниця спільноти СП.

Онищук С. - директор клініки «БРАСС».

В цей же день  з 12.00-до 14.00 в центральній частині міста на Вічевому Майдані буде проведено акцію з інформування населення міста, щодо профілактки ВІЛ/СНІДу. Яким чином спільноти яких торкнулась проблема ВІЛ впливають на епідемію.

     На акції соціальні працівники надаватимуть населенню, всім зацікавленим особам консультації щодо профілактики ВІЛ , роздватимуть засоби профілактики та інформаційні матеріали, також буде можна отримати консультацію лікаря дерматофенеролога .

На акції можна пройти  швидкий тест на ВІЛ , дізнатися свій ВІЛ статус та отримати кваліфіковану консультацію.

План проведенняАкції:

12.00-початок акції

13.00- прес-брифінг керівника та партнерів.

14.00-завершення акції.