Прес-конференція ХІ Міжнародного Різдвяного фестивалю "Коляда на Майзлях"


24 грудня об 11.00 в приміщенні конференцзалу Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ по вул.Василіянок, 64 відбудеться пресконференція за участю Митрополита та Архієпископа Івано-Франківського Володимира Війтишина, міського голови п. Руслана Марцінківа, начальника управління культури, національностей та релігій п. Володимира Федорака, директора Департаменту культури п. Надії Загурської та оргкомітету фестивалю.

Учасниками фестивалю будуть аматорські та професійні хорові колективи (мішані, однорідні та дитячі), солісти-вокалісти, ансамблі, фольклорні колективи, оркестри нашого міста, області, з різних куточків України, а також закордонні колективи.

Різдвяний фестиваль “Коляда на Майзлях” було започатковано у 2010 році при монастирі Царя Христа отців Василіян Української Греко-Католицької Церкви м. Івано-Франківська. Головною метою фестивалю є відновлення, збереження та поширення різдвяних традицій, коляд, щедрівок, а також обмін творчими досягненнями мистецьких колективів.

Натхненниками заснування фестивалю були творчі колективи парафії (хори, ансамблі, солісти, спільноти, священики парафії) за підтримки єпископа Івано-Франківського Української Греко-Католицької Церкви Софрона Мудрого. З плином часу фестиваль змінював форми проведення, розширював географічний діапазон і жанровий спектр виконавців.

За всі ці роки з сольними концертними програмами виступило понад 300 колективів: народні, професійні хори, різного складу вокальні, вокально-інструментальні та оркестрові колективи, фольклорні гурти та драматичні колективи, сольні виконавці. Географія фестивалю теж значно зросла за останніх три роки.

У жовтні 2018 року Наказом Міністерства культури України Фестивалю присвоєно статус міжнародного.

Урочисте відкриття фестивалю відбудеться 8 січня 2020 року після Архієрейської Літургії, яка розпочнеться о 12.00 год в храмі Царя Христа і очолить її Архієпископ та Митрополит Івано-Франківський Володимир Війтишин за участю колективів парафії та гостей фестивалю.

Концертні виступи учасників та гостей ХІ Різдвяного фестивалю “Коляда на Майзлях” відбуватимуться у церкві Царя Христа монастиря оо. Василіян УГКЦ та на вічевому майдані міста 9-11 січня, а гала-концерт відбудеться 12 січня 2020 року о 16.00 год.