Прес-конференція Свята ковалів


26 квітня, о 10:00 год. в залі засідань Івано-Франківської міської ради відбудеться прес-конференція з нагоди XVII міжнародного фестивалю ковальського мистецтва «Свято Ковалів».

З 3-го по 5-е травня 2019 року в Івано-Франківську пройде XVII міжнародний фестиваль ковальського мистецтва «Свято Ковалів» на який завітають учасники з двадцяти країн: Австралії, Бельгії, Британії, Ізраїлю, Італії, Китаю, Люксембурга, Мексики, Молдови, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Росії, Румунії, Словаччини, США, Туреччини, Франції, Чехії та України.

Організатори фестивалю вирішили привернути увагу учасників та гостей до проблем екології, а саме зниклих рік. Тож, на площі Бастіону відбудеться кування якорів, котрі доповнять концепцію інсталяції Валеріана Федоряка «Зниклі ріки» (галереї «Арт на Мур»).

Цей рік для фестивалю особливий, адже організаторами заплановане проведення першої в Україні міжнародної науково-практичної конференції “Художній метал. Візії майбутнього”. Також вперше відбудеться міжнародна виставка сучасної металевої скульптури «Vox. Ferrum» («Ваґабундо»), скульптурний пленер «Ангели нашого міста» та відкриття, знову ж таки першої, скульптури в повітрі «Мої Птахи» (автор Василь Гудима).

В рамках «Свята Ковалів» відбудеться шоу «Нічне Кування», міжсекторальне співробітництво медіа-артистів, музикантів та ковалів. Дійство пройде на вул.Лесі Українки, між сквером Руської трійці та Медичним університетом. Гостей чекає яскраве видовище: мапінг – VJ Group Cube (Україна), vj-шоу Eyecandy Visual та танець з вогнем (Польща), музичний сет від xaoRa і найочікуваніша подія вечора –тріо Марка Токаря (джаз) зіграє разом із ковалями!