Прикарпатці не зможуть достроково вийти на пенсію та отримати пільги за шкідливі умови


В області склалась складна ситуація з можливістю дострокового виходу на пенсію для людей, що працюють у шкідливих умовах.

Про це під час засідання колегії департаменту соцполітики ОДА повідомила начальник управління праці Ярослава Ульванська, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"На Прикараптті 14 700 людей працює в шкідливих умовах. Водночас зараз склалася така ситуація, що в області не акредитована жодна лабораторія, в тому числі і наша. Ми не можемо виносити висновки, щодо умов праці, що призупиняє можливість людей достроково вийти на пенсію, всі пільги за роботу в шкідливих умовах. Люди можуть прийти з протестом під ОДА. Це дуже велика проблема", - каже чиновниця.

Водночас Ульванська зауважила, що така ситуація з лабораторіями склалась через те, що вже два роки нікому не дають акредитацію, адже не прописана процедура. Тож начальник Державної служби праці хоче звернутись до Кабміну з проханням пришвидчити прийняття документів щодо процедури надання акредитації лабораторіям, або продовжити раніше надані.

На завершення начальниця управління повідомила, що від початку року 874 прикарпатці вже отримали пільги і компенсації за роботу в шкідливих умовах.