Прикарпатець відпрацює 100 годин громадських робіт, бо ухилявся від сплати аліментів


15 січня Городенківським районним судом розглянуто кримінальне провадження про обвинувачення особи Р. за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого за ч. 1 ст. 164 КК України (злісне ухилилення від сплати встановлених рішенням суду коштів на утримання дітей (аліментів), а також злісне ухилення від утримання неповнолітніх дітей, що перебувають на його утриманні).

Обвинувачений Р. злісно ухилився від сплати встановлених рішенням суду коштів на утримання дітей (аліментів).  

Згідно з рішенням суду в 2007 році було видано виконавчий лист, за яким Р. зобов’язаний сплачувати на користь потерпілої кошти на утримання неповнолітніх дітей щомісяця, але він злісно ухилявся від сплати аліментів, тому станом на 1.08.2018 року виникла заборгованість по сплаті аліментів на певну суму.

"В судовому засіданні обвинувачений Р. винуватим себе визнав повністю та щиро розкаявся у вчиненому. Вироком Городенківського районного суду від 15.01.2020 р. Р. визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст. 164  КК України та призначено йому покарання   у виді громадських робіт на строк  100 (сто) годин. Вирок законної сили не набрав",- йдеться у вироку суду.