Прикарпатець, який вчинив смертельне ДТП у Богородчанах чекатиме суду під вартою


У четвер, 2 травня в Івано-Франківському міському суді обрали запобіжний захід чоловіку, який вчинив смертельне ДТП та втік з місця події.

Йдеться про 41-річного мешканця села Росільна Богородчанського району Віталія Криницю.

Як інформує кореспондентка Бліц-Інфо із зали суду, прокуратура просить обрання запобіжного заходу у вигляді отримання під вартою терміном на 60 днів. 

Як зазначив прокурор Романовський, дорога, де трапилась аварія добре освітлена. А після вчинення ДТП водій втік. При тому, аналіз крові, який проводили наступного дня, показав, що водій вживав алкоголь.

"У понеділок, 29 квітня, близько 21. 40 у смт. Богородчани, Криниця керуючи BMW-X5 врізався в автомобіль RENAULT Kangoo. Після аварії він залишив свій автомобіль і втік. Через зіткнення 31-річна пасажирка автомобіля RENAULT, мешканка Богородчан, померла дорогою до лікарні", - розповів прокурор.

Прокурор зазначив, що Криниця може переховувались від суду. Тож вважає, що запобіжний захід у вигляді домашнього арешту неможливий.

Водночас адвокат водія просив більш м'який запобіжний захід. Мовляв, він вже розкаявся та усвідомлює, що вчинив.

"Свою вину визнаю частково - я не був п'яним. Окрім того, я не втікав з місця аварії, а просто пішов геть, бо люди які поруч почали кричати, що я наробив. Я навіть документи залишив у автівці. Цю машину я купив тільки у четвер. Автівка сама почала набирати швидкість, я не зреагував та не спробував рукою підняти педаль газу", - розповів свою версію водій BMW.

Винуватець аварії зауважив, що наступного дня після ДТП сам прийшов у поліцію.

Повернувшись з нарадчої кімнати суд вирішив обрати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 днів без права внесення застави.

До теми: Смертельна аварія у Богородчанах

Стали відомі подробиці смертельного ДТП на Богородчанщині