Прикарпатські атлети привезли медалі з Чемпіонату світу


Сьогодні, 14 травня відбулась прес-конференція з призерами чемпіонату світу з легкої атлетики Христиною Юткіною (бронза зі спортивної ходьби) та Валерієм Літанюком (срібло).

Також зі ЗМІ зустрівся чемпіон Европи серед юнаків, рекордсмен світу з пауерліфтингу Віктор Голіней, інформує Бліц-Інфо. За словами начальника управління спорту ОДА Ореста Оклієвича, це перші медалі в цьому році.

«Є наказ міністерства ,де нашим спортсменам заборонили виступати в Росії, тож деякі змаганн нашим спортсменам довелося пропустити. Ми цікавимося юнацькими Олімпійськими іграми де у нас вже є 4 кандидатки та Олімпійськими іграми в Токіо. Сподіваємося, що у 2020 році Івано-Франківськ отримає олімпійську медаль", - зауважив Оклієвич.

Як розповіла спортсменка Христина Юдкіна, дійти до змагань у Китаї було дуже складно.

«Наступний старт у нас чемпіонат Європи  з легкої атлетики у Берліні у серпні. Сподіваємося, що зможемо вибороти медалі»,- каже спортсменка.

Водночас тренер і голова федерації Віталій Матешко зауважив, що такі медалі - це заслуга багатьох років праці.

«Ми сподіваємося, що це тільки початок кар’єри наших спортсменів. Конкуренція в світі дуже висока. Втім Україна тут дуже гарно представлена. Ми є однією з тих команд, що приїздить з повноцінним складом. Наша держава пережила бум дискваліфікацій спортсменів за допінг, проте зараз ми успішно пройшли перевірку. Тож зараз все залежить від роботи тренерів. Якщо ми їхали лідерами у жіночій ходьбі, то побачили, як сильно підтягнулися інші країни. Переконаний, що кожен старт на цій дистанції відкриватиме нові імена», - каже Матешко.

На сьогодні в області з’явився представник з неомпійських видів спорту, рекордсмен з пауерліфтингу Віктор Голіней.

«Це важкі тренування. Не очікував, що встановлю рекорд світу. Проте відчував сильну підтримку рідних і друзів», - каже Віктор Голіней.

Читайте Бліц-Інфо в FacebookTelegram та Twitter. Тільки найважливіші новини!