Прикарпатські депутати не погодили виставлення на аукціон двох ділянок надр


Сьогодні, 5 серпня відбулося засідання комісії облради з питань екології, на яке традиційно винесли питання про погодження дозволів на розробку надр.

Зокрема члени комісії розглянули питання про аукціон на користування двома нафто-газоносними площами, інформує кореспондент Бліц-Інфо.

За словами заступника начальника управління екології Андрія Пліхтяка, йдеться про погодження на виставлення на аукціон спеціальних дозволів на користування надрами Джурівської площі та Східно-Космацької площі.

"Після прийняття такого рішення, площі виставлять на аукціон і їх отримають ті компанії, які більше заплатять. Відповідно облрада ніякого впливу на прийняття рішень по цих площах не матиме. Окрім того, у разі прийняття такого рішення, села не отримають соцпакетів від фірми, яка купить площу", - пояснив Пліхтяк.

Після обговорення, члени комісії прийняли рішення винести обидва питання на сесію з рекомендацією відмовити у погодженні. 

Так само відмовили у погодженні на надання гірничого відводу ТзОВ "Рогатинпісок" для розробки Північно-Західної ділянки Москалівського родовища піску та Стратинського родовища піску".