Прикарпатські гірські рятувальники отримали нові всюдиходи


В умовах збільшення туристичного потоку до України, одним із пріоритетних завдань Уряду та Державної служби з надзвичайних ситуацій є підвищення рівня безпеки туристів у Карпатському регіоні.

Так, тільки протягом минулого року у гірській місцевості рятувальниками ДСНС здійснено понад 2 тис. 600 виїздів, врятовано 514 туристів та надано домедичну допомогу понад 300 особам.

На цьому сьогодні, 14 лютого, наголосив Голова ДСНС Микола Чечоткін під час урочистої церемонії передачі сучасної гірської рятувальної техніки, зокрема, десяти снігоболотоходів «БОГУН» українського виробництва, а також спеціального обладнання і спорядження, що відбулася на Львівщині.

“Служба постійно вживає заходи щодо підвищення спроможності гірських пошуково-рятувальних підрозділів ефективно виконувати завдання за призначенням, зокрема: збільшено чисельність гірських пошуково-рятувальних підрозділів у кожній області Карпатського регіону, здійснюється матеріально-технічне забезпечення гірських пошуково-рятувальних підрозділів за рахунок коштів державного і місцевих бюджетів та міжнародної фінансової і технічної допомоги”, - зазначив Микола Чечоткін.

Він також додав, що з цього року вперше розпочато підготовку за професією «рятувальник гірський» у новоствореному навчальному підрозділі у місті Дрогобич.

“Сьогодні наші підрозділи отримують сучасну гірську рятувальну техніку, спеціальне обладнання, спорядження та десять снігоболотоходів «БОГУН» українського виробництва. Ця техніка буде передана підрозділам Закарпатської, Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької, а також Одеської та Чернігівської областей”, - сказав Голова ДСНС.

В рамках заходу відбулося також нагородження особового складу. Так, за сумлінне та бездоганне служіння Українському народу, високопрофесійне виконання службових обов’язків, мужність і відвагу, виявлені під час рятування життя людей, рятувальники Карпатського регіону отримали відзнаки Кабінету Міністрів, Міністерства внутрішніх справ та ДСНС.

Практична ж частина урочистостей, а саме: огляд спорядження та демонстрація роботи снігоболотоходів «БОГУН» в умовах, максимально наближених до реальних, відбулася на навчальному полігоні 2 Спеціального центру швидкого реагування ДСНС України у м. Дрогобич.