Прикарпатські освітяни проігнорували рекомендацію Міністерства освіти та науки України


У цьому навчальному році Міністерство освіти і науки України рекомендувало школам не виставляти оцінок учням 5-го класу, протягом першого семестру.

«Це робиться для того, аби максимально полегшити процес адаптації школярів», - повідомив заступник міністра освіти і науки України Борис Жебровський в інтерв'ю газеті «Освіта України», яке наводить сайт  відомства.    

Минулого тижня кореспондент «Бліц-Інфо» цікавився в управлінні освіти і науки в Івано-Франківській області, чи візьмуть вони дану рекомендацію до уваги. Та тоді питання ще вирішувалось.

Як повідомила у розмові з кореспондентом «Бліц-Інфо» начальник управління освіти і науки в Івано-Франківській області Зінаїда Болюк сьогодні, дана рекомендація залишається тільки рекомендацією.

«В усіх нормативних документах, що стосується п’ятого класу не передбачено усного оцінювання знань. І хоча міністр рекомендував виставляти оцінки в усній формі, вважаю, що п’ятий клас – це вже достатньо дорослі діти. Вони вже звикли до оцінювання знань. І батьки хочуть бачити, як дитина встигає з того чи іншого предмету. Звичайно, можна поставитись лояльно до негативної оцінки, можна сказати «сьогодні тобі оцінку не ставлю, але наступного разу підготуйся краще». Але щоб зовсім відмінити оцінювання в п’ятому класі, то це не коректно»,- вважає головна освітянка Прикарпаття.

Зінаїда Андріївна також зауважила, що для виставлення підсумкової оцінки  потрібно мати бали за перший та другий семестр.

«Тим більше у п’ятому класі нема аж такої великої реформи. Там просто введені одна година інформатики і друга іноземна мова», - каже пані Болюк.