Ретро-авто, автопробіг та мурал: Франківців кличуть на фестиваль "Вгору серця"


Сьогодні, 6 травня, в Івано-Франківську організатори "Вгору серця" розповіли, про особливості цьогорічного фестивалю.

Два дні, 11-12 травня, вже ХІІ раз поспіль в Івано-Франківську відбудеться фестиваль Фестиваль Христового Міста "Вгору Серця", інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

Міський голова Руслан Марцінків зауважив, що фестиваль покликаний плекати сімейні цінності. 

"Цьогорічні програма заходу дуже потужна. Приємно, що в Івано-Франківську відбуваються такі події. Традиційно, фестиваль відбувається в часі відзначення "Свята матері", адже фестиваль покликаний плекати українську родину. Нам треба докладати зусиль, щоб більше залучувати молодь та дітей",- наголосив мер.

За словами організаторів, захід розпочнеться 11 травня об 11.00 з молитовного вело-мото-автопробігу, який відбудеться біля храму Богоявлення Господнього, та виставки ретро автомобілів на площі перед Адмінбудівлею.

У цей день також в Палаці Потоцьких відбудеться «Фестиваль родин», де виступить "Пенсія", "Глорія", "YakMaBand", "Кайрос", "Popry Vse", хор Святої Терези та "Canticum Novum". А о 22:00 розпочнеться молитовна нічна програма. 

Як розповів очільник палацу Потоцьких Володимир Гайдар, о 15:00 на головній локації відбудеться арт-терапія, іншими словами - створення муралу. 

"Приємно, що цього року територія палацу стала універсальним майданчиком. У нас буде своя сцена, будуть виставки. Це ті речі, які зачіпають глибинні цінності та цікавлять молоде покоління. Буде також інтерактивна локація - арт-терапія. Разом з  франківця ми  створюватимемо черговий християнський мурал. Бажано взяти з собою білі халати. Також о 22:00 розпочнеться тихе спілкування з духовенством. Містяни матимуть можливість задати ті питання священикам, які не можуть спитати при сповіді"- розповідає Гайдар.

Наступного дня, 12 травня на Вічевому майдані відбудеться гала-концерт фестивалю та виступ молодіжного театру "GLORIA" на ходулях.

Таким чином, вже цього тижня на іванофранківців чекає грандіозний фестиваль «Вгору серця» на який організатори всіх радо запрошують