РНБО запровадила нові санкції проти Росії


Рада національної безпеки та оборони України на засіданні 26 грудня запровадила нові санкції проти Росії.
Про це повідомляє прес-служба РНБО, інформує Укрінформ.

Так, санкції запроваджено за агресію Росії у Керченській протоці та організацію "виборів" на окупованому Донбасі.

“Запроваджено обмежувальні заходи проти організаторів так званих «виборів» на окупованих територіях Донецької та Луганської областей, а також щодо військових, суддів та правоохоронців, причетних до незаконного захоплення українських моряків під час акту агресії РФ проти України в Керченській протоці 25 листопада 2018 року та незаконного утримання їх у російських в'язницях”, - йдеться в повідомленні.

Також РНБО підтримала запровадження санкцій, насамперед, щодо юридичних та фізичних осіб - російських компаній, бізнесменів, політиків та депутатів, працівників силових структур, які активно підтримували чи сприяли агресивним діям проти України.

Крім того, за даними прес-служби, на засіданні були проаналізовані результати запровадження заходів, передбачених правовим режимом воєнного стану, та затверджені основні показники Державного оборонного замовлення на 2019-2021 роки.

Як повідомлялось, 26 грудня під час засідання РНБО Президент України оголосив про припинення дії воєнного стану, запровадженого в окремих областях на 30 днів через агресію Росії проти України в Азовському морі.