Роботодавець для служби зайнятості – клієнт номер один


Серед пріоритетних напрямків соціальних послуг, які надає служба зайнятості є підбір працівників на заявлені вакансії, організація професійної підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації, відшкодування єдиного соціального внеску, організація громадських та інших робіт тимчасового характеру та ін.

«Одним із першочергових завдань служби зайнятості є досягнення високого рівня співпраці з роботодавцями, що передбачає розуміння та наполегливу роботу над якісним задоволенням їх потреб. Залученню роботодавців до співпраці передує активна роз’яснювальна робота щодо можливостей задоволення службою зайнятості потреб роботодавців у персоналі та соціальної значимості діяльності служби зайнятості», - зазначає директор Івано-Франківського обласного центру зайнятості Василь Цимбалюк.

Розвиток інформаційних технологій привів до запровадження у державній службі зайнятості сучасного сервісу – «Електронний кабінет роботодавця», для створення якого роботодавцю необхідно звернутись до служби зайнятості, повідомити адресу електронної пошти, сформувати логін та пароль, за допомогою яких авторизуватися та отримати доступ до послуг на сайті Державної служби зайнятості http://www.dcz.gov.ua. Електронний кабінет зорієнтований, насамперед, на скорочення витрат часу для відвідування центру зайнятості та на підвищення рівня комфорту під час взаємодії роботодавців зі службою зайнятості.

Для того, щоб співпраця з працедавцями була взаємовигідною та допомагала працівникам служби зайнятості вдосконалити нашу роботу на даний час в службі зайнятості триває опитування роботодавців щодо прогнозної потреби у працівниках у професійному розрізі на 2020 рік та визначення перспективи робочих місць. Роботодавці можуть заповнити анкету у персональних кабінетах у розділі «Опитування».

До відома: протягом січня-червня 2019 року до Івано-Франківської обласної служби зайнятості звернулися 6069 роботодавців, які мали 27063 вакансії, з них 24240 вакансії укомплектовано за сприянням служби зайнятості.