Розмови закінчилися. На Прикарпатті шукатимуть нелегальних працівників


Інспектори Держпраці починають кампанію з виявлення і штрафування підприємців через неоформлених працівників.

Про це сьогодні, 3 лютого під час апаратної наради в ОДА повідомив начальник управління Держпраці Ігор Розсипайло.

За словами чиновника, протягом січня-лютого тривала інформаційно-роз'яснювальна кампанія. Загалом інспектори перевіряли три галузі: торгівлю, тимчасове розміщення і організацію харчування, інформує кореспондентка Бліц-Інфо.

"З 1 лютого розпочалась підготовка до інспекційної роботи, опісля стартує проведення самої інспекційної кампанії. В січні проводилися інформаційно-роз'яснювальні заходи. Загалом охопили понад 6 тисяч суб'єктів господарювання",- каже Розсипайло.

Загалом під час інформаційної кампанії виявили 4 суб'єкти, які здійснювали діяльність без реєстрації. Інформацію направили в податкову.

"Якщо аналізувати ставлення роботодавців і працівників до зарплати в конвертах, то за даними Центру Разумкова, 53% українців готові працювати офіційно, але отримувати доплати в конвертах. Тільки 30% опитаних готові працювати неофіційно. Водночас половина українців оцінили існування тіньової зайнятості негативно. Тому в легалізації повинні бути зацікавлені перш за все працівники. Наша завдання не оштрафувати бізнес, а вивести з тіні зайнятість",- запевнив Розсипайло.

Читайте нас у FacebookTelegram, та Instagram. Завжди цікаві новини!