Рятувальники знайшли тіло туриста з Ужгорода, що загинув в горах на Прикарпатті


О 12:50 рятувальники з Івано-Франківська знайшли тіло загиблого туриста між полониною Гропа та горою Вихід.

Вживаються заходи щодо транспортування тіла до підніжжя гори Погорілець Верховинського району.

Нагадаємо, 19 березня о 12:45 рятувальники Явірницького пошуково-рятувального відділення Спеціалізованої пошуково-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в Івано-Франківській області у складі 2 чоловік виходили для надання допомоги працівникам Рахівського гірського пошуково-рятувального відділення аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в Закарпатській області (5 чоловік та 1 техніки), які проводили пошуки 3 туристів. За попередньою інформацією, ці люди 17 березня здійснювали сходження на гору Піп Іван зі сторони міста Рахів Закарпатської області та заблукали.

19 березня о 16:46 працівники Явірницького пошуково-рятувального відділення на полонині Гропа знайшли одного з туристів, жителя міста Ужгород Закарпатської області, 1986 р.н. Зі слів туриста, їхня група розділилась і один з чоловіків, 1984 р.н., житель міста Ужгород загинув орієнтовно між полониною Гропа та горою Вихід. Третій турист, 1988 р.н., житель міста Тернопіль самостійно зійшов в урочище Погорілець поблизу присілка Шибене Зеленської сільської ради Верховинського району та зупинився в місцевих жителів.

19 березня о 21:27 рятувальники Явірницького пошуково-рятувального відділення супроводили потерпілого туриста на пункт постійної дислокації пошуково-рятувального відділення на горі Піп Іван. Чоловік знаходився у задовільному стані, медичної допомоги не потребував.

20 березня о 05:10 до проведення пошукових робіт туриста залучено 13 рятувальників та 3 одиниці техніки Івано-Франківського, Верховинського та Косівського пошуково-рятувальних відділень Спеціалізованої пошуково-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в Івано-Франківській області. Також пошуки туриста здійснюють і 6 працівників Рахівського гірського пошуково-рятувального відділення аварійно-рятувального загону спеціального призначення Управління ДСНС в Закарпатській області.