СБУ підозрює дві прикарпатські фірми у змові та привласненні бюджетних коштів


Служба безпеки України запідозрила посадовців двох прикарпатських фірм ТОВ ПБС та ТОВ Віта Констракшин у привласненні бюджетних коштів Державного дорожнього фонду.

Про це йдеться в ухвалі Шевченківського районного суду Києва, інформує Бліц-Інфо.

Як зазначено, слідчий досудового розслідування Головного слідчого управління СБ України звернувся до Шевченківського районного суду м. Києва з клопотанням про проведення почеркознавчої експертизи в кримінальному провадженню внесеного 10.07.2018 до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 5, ст. 191 КК України.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом 2016-2018 років за попередньою змовою групою осіб, до складу якої входять службові особи ТОВ ПБС та ТОВ Віта Констракшин здійснюється діяльність направлена на привласнення бюджетних коштів Державного дорожнього фонду, шляхом використання неякісних матеріалів та завищення їх вартості під час здійснення дорожньо-будівельних робіт на дорогах загального користування державного, територіального та місцевого значення, а також під час здійснення експлуатаційного утримання автомобільних доріг (в т.ч. автомобільних доріг, що мають мобілізаційне значення).

Так, вказаною групою осіб впроваджено протиправний механізм підробки первинної документації, що підтверджує якість будівельних матеріалів та їх походження, зокрема: сертифікатів якості, атестації асфальтобетонних заводів, виробництв будівельних матеріалів та дорожньої техніки. Разом з тим встановлено, що службові особи вищевказаних дорожньо-будівельних підприємств замовляли здійснення сертифікації, атестації та виготовлення відповідних документів у колишнього співробітника ДП Дорожній контроль якості Державного агентства автомобільних доріг України Укравтодор», - йдеться у рішенні.

Мова йде про сертифікати якості, атестації асфальтобетонних заводів, будівельних матеріалів та дорожньої техніки.