Сьогодні прикарпатці зможуть приєднатися до Всесвітньої акції «Година Землі»


Година Землі – це найбільша світова ініціатива на підтримку збереження Планети та сталого використання її ресурсів.

Щорічно у Годину Землі відбувається символічне відключення світла на одну годину (у 2020 році – 28 березня з 20:30) – у домівках, офісах та біля визначних місць і споруд світу. Згасають Лондонське око, театр Сіднею, єгипетські піраміди, міст Ґолден Ґейт в Сан-Франциско, Колізей у Римі, як символи надії на активні дії кожного з нас заради сталого, дружнього до природи світу. У понад 180 країнах відбуваються тисячі подій – від спільних медитацій до фестивалів та пробігів задля підтримки імпульсу цієї Години. 

Цього року Година Землі фізично відзначатиметься по домівках. Наша увага зосереджена на збереженні життів – власного та близьких. І це найприродніша риса кожної живої істоти на Планеті.

Година-рефлексія, година внутрішньої дії задля створення світу, де люди живуть у гармонії з природою. І собою!

В Україні Година Землі об’єднала понад 80 міст, сотні організацій, бізнесів та навчальних закладів. Зовнішнє освітлення вже згасало на Хрещатику, біля Софійського та Михайлівського соборів, Театру опери та балету в Одесі, Свято-Успенського собору в Полтаві, Тернопільського та Луцького замків. Свічки запалали в тисячах домівок та ресторанах, відбулись акустичні концерти, вогняні шоу, перегляди фільмів на екологічну тематику, еко-ярмарки та велопробіги.

Година Землі, як і раніше, – символічне вимкнення на одну годину зайвого освітлення та електроприладів, час для відчуття себе дітьми цієї неймовірної Планети. Але, головне, – це імпульс для розвитку, освіти та осмислення звичок – власних, родини, компанії та цілої країни заради життя в гармонії з природою.

Година Землі визначена тим, що кожна людина та організація можуть втілити власну ідею на підтримку Години Землі!

Тема Години Землі 2020 року: природа має значення. Система життя планети дає нам все необхідне. Природа – ліси, луки, степи, болота, річки та океани та все безцінне різноманіття життя – наші головні спільники у адаптації до зміни клімату. 

Детальна інформація тут

 

Читайте нас у Facebook, Telegram та Instagram.
Завжди цікаві новини!