Справа Галюка дивує все більше


У понеділок, 27 січня, продовжився розгляд судової справи франківця Станіслава Галюка. Його звинувачують у тому, що він начебто кинув петарду у працівника ДАІ Романа Барчука. І внаслідок цього той отримав опік ІІ ступеня.

Минулого разу із чотирьох свідків, яких запросив прокурор, прийшов тільки один. Відтак планували вислухати ще трьох. Один із них на суд не з’явився. Суддя зачитав ухвалу, згідно з якою на свідка накладається штраф у розмірі 2000 грн.

Ще двох допитали. Спершу говорив Олександр Паснак, який зізнав­ся, що знайомий із Барчуком лише візуально, адже працює таксистом, а той – у ДАІ. Потім він розповів, що того дня їхав зі своєю дівчиною в машині й зупинився, щоб подивитися на акцію. Багато учасників були в масках. Далі почув вибух петарди, хто кидав – не бачив. Потім був другий вибух, і цього разу свідок уже ніби бачив метальника та впізнав у ньому підсудного Станіслава Галюка. А впізнав він його за татуюванням – квіточкою вище ліктя з боку зовнішньої частини руки…

Другий свідок обвинувачення Діана Михайлюк взагалі не бачила, хто кидав петарду. Зате добре пам’ятає працівника ДАІ, який підійшов до них після того. Це був Роман Барчук, який, виявляється, отримавши опік, ходив і шукав свідків.

Потім у суді допитували свідка підозрюваного – Віталія Мерінова. Він запевнив суд, щоСтаніслав Галюк не міг кинути петарду, адже вона летіла з іншого боку.

Отже, за словами Мерінова, вони проводили акцію під назвою «Ще трохи і вибухне». Під входом у міліцію вони встановили символічний динаміт, роздали маски та провели захід. Наприкінці пролунало 5-6 вибухів. Далі всі учасники акції підійшли до каплички, що на розі Сахарова-Коновальця. Хлопці почали здавати маски і тут розір­валося ще дві петарди. Друга, за словами свідка, впала на відстані 3-4 метрів від даішника, й вибух на нього ніяк не вплинув. Мовляв, як стояв, так і далі залишився стояти.

Далі адвокат Станіслава Галюка запропонував покликати до суду слідчого та оперативного чергового. Адже на минулому засіданні виникли питання до того, як він проводив слідство. Прокурор заперечив, але суддя став на бік адвоката.

Наступне засідання відбудеться 11 лютого.

Репортер