Суд у справі скандальної білявки Михайлової: Прокурор зачитав обвинувальні акти


Сьогодні, 19 вересня в Івано-Франківському міському суді розпочали розгляд справи скандальної білявки Тетяни Михайлової. Оцінщицю майна звинувачують у зловживанні повноваженнями особою, які надають публічні послуги

Справу веде суддя Наталя Деркач, інформує кореспондентка Бліц-Інфо. На сьогоднішнє засідання не з'явились два свідки, потерпілий та два адвокати Михайлової.

На початку засідання суддя зауважила, що у справі з'явились два нові прокурори - Рудий та Савчук.

Опісля прокурор зачитав обвинувальний акт. В ньому йдеться про те, що Михайлова займається оцінюючою діяльністю майна.

"Здійснюючи свою діяльність діючи умовно вона внесла в свою оцінку завідомо не правдиві відомості, що вплинуло на вартість майна", - зачитав прокурор.

Разом з тим Михайлова обвинувачується у порушенні правил дорожнього руху та залишення потерпілих на місці ДТП.

Нагадаємо, 31 березня 2017 року на вулиці Крихівецькій зіткнулися два авто. Патрульні приїхали допомогти скласти Європротокол зупинишви свій службовий автомобіль на проїжджій частині залишивши включеними маячки та оголосивши територію. В той час Михайлова виїхала на смугу зустрічного руху та вчинила наїзд та трьох чоловік - Гіну, Сав'яка та Палійчука. Відтак її звинувачують за ч.2 ст. 286.

Потерпілі у ДТП Гіна та Сав'як подали цивільні позови. Так, Гіна вимагає кошти з страхової компанії та моральну шкоду від Михайлової. Також ОКЛ вимагає оплатити Михайлову 24 тисячі витрат на лікування. Потерпілий Сав'як, який отримав другу групу інвалідності вимагає зі страхової компанії 37 тисяч гривень, і з Михайлової - 199 тисяч моральної шкоди. Ще 44 тисячі вимагає ОКЛ з Михайлової за лікування Сав'яка. Водночас від потерпілого Палійчука не надходило жодного цивільного позову, однак ОКЛ вимагає Михайлову оплатити його лікування у сумі 16 тисяч гривень.

Водночас Михайлова свою вину у ДТП частково визнала. При тому, вона зазначила, що "віднесла потерпілим вже багато грошей".  Визначивши порядок слухання справи суддя призначила засідання на 9 годину 26 жовтня та 14 годину 19 листопада.