Сильний вітер став причиною вимкнення електроенергії на Прикарпатті


Через пориви вітру повністю та частково знеструмлені населені пункти семи районів області.

Негода залишила без електроенергії поодинокі населені пункти Богородчанського, Калуського, Коломийського, Косівського, Тисменицького, Надвірнянського та Рожнятівського районів. Станом на 14:00 повністю без світла перебуває 23 населених пункти, частково – 34. Загалом знеструмлено 475 трансформаторних підстанцій. 

На місцях аварій уже працюють ремонтні бригади обленерго, які докладають максимальних зусиль, щоб якнайшвидше відновити постачання електроенергії. 

Найбільше негода зачепила Косівський район, в якому повністю знеструмлено 14 населених пунктів і 21 – частково. Поривистий шквальний вітер не вщухає, перешкоджаючи ремонтним роботам на Косівщині. 

Гідрометцентр попереджає мешканців Івано-Франківської області про посилення південно-західного вітру до 15-20 м/с, що не вщухне і протягом ночі та дня 13 грудня.
У обленерго просять споживачів бути максимально обережними на вулицях, поблизу дерев та під час перебування поруч з електролініями в негоду, а у випадку аварій та виявлення обірваного проводу негайно телефонувати у Кол-центр компанії за номером 0 800 50 40 20.