Тренінги, концерт та презентації: Що цікавого цього тижня у Франківську?


Вистави, презентації, лекції та кінопокази. В Івано-Франківську щодня відбувається багато різноманітних культурних подій.

Планувати дозвілля варто завчасно, тож кореспондентка Бліц-Інфо зібрала найцікавіші події цього тижня - з 29 жовтня до 4 листопада.

Тож, у понеділок, 29 жовтня о 11:00 в громадському ресторані Urban Space 100 відбудеться бранч з переможцями осінньої ґрантової програми Urban Space 100.

У понеділок всі охочі зможуть познайомимося з переможцями ґрантової програми громадського ресторану Urban Space 100. Під час бранчу присутні також зможуть познайомитися та поспілкуватися з координаторами цих проектів.

Світлина від Urban Space 100.

Цього ж дня о 18:30 у філармонії імені Іри Маланюк з єдиним концертом виступить Elysée Quartet (Франція).

Струнний квартет Elysée – це поєднання різних музичних шкіл в одному колективі. Скрипалька Юстіна Заянчаускайте родом із Литви, другий скрипаль Лоран ле Флеше – француз, альтист Андрій Малахов навчався у Києві, віолончеліст Ігор Кириченко – в Одесі та Москві. Всіх їх поєднав Париж і любов до камерної музики. Виконавці в різний час закінчили Conservatoire National Supérieur de Paris, всі вони лауреати міжнародних конкурсів, об’їздили з гастролями півсвіту, а вже потім об’єдналися у струнний квартет. Різні світогляди дозволяють виконавцям міксувати ідеї, розвивати нові виміри в інтерпретації музики, а також мати неповторний стиль. 

Придбати квитки онлайн можна за посиланням. Довідки за номером 095 401 18 08; 098 410 23 83 

Світлина від UKR Artists.

У вівторок, 30 жовтня о 15:00 в обласній бібліотеці відбудеться інтелектуальна гра "Що? Де? Коли?".

30 жовтня 2018 року у приміщенні читального залу ім. проф. Богдана Гаврилишина Наукова бібліотека ПНУ ім. В. Стефаника відбудеться інтелектуальна гра "Що? Де? Коли?". Зареєструвати команду можна до 29 жовтня 2018 року. У одній команді може бути не менше двох і не більше семи осіб.

Світлина від Наукова бібліотека ПНУ ім. В. Стефаника.

Цього ж дня, о 19:00 в Promprylad.Renovation говоритимуть про нові моделі підприємництва.

Як отримувати гідну платню, і при цьому - приносити користь своїй громаді? Помізкуємо над цим питанням під час нового заходу ГО "Трудові Ініціативи" про альтернативні бізнес-моделі. Своїм досвідом на зустрічі поділяться люди, що вже успішно впроваджують нові економічні моделі в українських реаліях і, зокрема, - в Івано-Франківську.

Світлина від ГО

У середу, 31 жовтня о 18:30 в Книгарні Є Роксолана Сьома презентує «Світи суміжні».

Казимира, практичний психолог, часто переїздить із міста до міста через специфіку роботи чоловіка. З паранормальними явищами вона подеколи стикалася й мешкаючи за попередніми адресами. Одначе там не ставалося чогось небезпечного. І лише переселення до галицького містечка Ж., куди Михайла направляють відроджувати алебастрові промисли, замалим не обертається для них загибеллю доньки. Іноді доводиться заплатити велику ціну, аби зрозуміти, що минуле й сучасність мають куди більше спільних таємниць, аніж бачиться на перший погляд.

Світлина від Видавництво Легенда.

Цього ж дня, о 19:00 в громадському ресторані Urban Space 100 відбудеться зустріч з ведучим, спортсменом та мандрівником на візку Дмитром Щебетюком.

Під час зустрічі Дмитро розкаже про те, чому доступність – це модно та як українським закладам і публічним просторам відкрити двері для всіх та йти в ногу з часом. Він також поділиться особистими історіями, розкаже, як перепливає Босфор, мандрує автостопом, що таке доступність по-європейськи, а також познайомить з ініціативою ДоступноUA.

Світлина від Urban Space 100.

У четвер, 1 листопада о 18:00 в Книгарні Є відбудеться презентація української антології фентезі «Брама.Багряні ночі".

«Багряні ночі» — книжка, що започатковує серію українського фентезі. Її видано за підсумками щорічного конкурсу фентезійних історій «Брама-2017». Конкурс презентує авторів з усього світу: як відомих, так і тих, хто лише робить перші кроки в літературі. До антології увійшло 27 найкращих творів із понад 500, надісланих на розгляд. Фентезі тут різне: від «темного» до високого, від дитячого до епічного. Тож кожен поціновувач усього магічного та чарівного неодмінно знайде улюбленого автора і твір до смаку. Запрошуємо читачів у мандрівку незбагненними паралельними світами, де усілякі дива й вигадки — не щось надприродне, а найсправжнісінька реальність.

Світлина від Книгарня

У п'ятницю, 2 листопада о 19:00 в громадському ресторані Urban Space 100 говоритимуть про особливість роботи з психологом у малому місті "Особистий психолог: тренд чи необхідність".

«Тю, навіщо мені психолог, я що хворий / хвора?» Зізнайтеся, чули таке? Ми от точно чули і не один раз. Між тим, світ змінюється, професія психологів існує і розвивається, вони допомагають багатьом покращувати якість життя. Ось тому ми вирішили поговорити про це у Франківську. Тож франківці дізнаються коли пора до психолога, скільки часу це займе та як вибрати хорошого спеціаліста.

Світлина від Urban Space 100.

Цього ж дня о 18:00 у франківському драмтеатрі покажуть благодійний театральний арт-проект "Оскар і Рожева пані".

Оскару лише десять років, але йому вже нема на що сподіватись, адже страшний діагноз безжально перекреслив маленьке життя. Йому лишилося прожити 12 днів. 12 останніх днів життя в зневірі й розпачі..., якби не одна дивакувата жінка у безглуздому рожевому костюмі. Відкриваючи Бога для Оскара, вона знаходить його сама... Театральний арт-проект "Оскар і Рожева Пані" - це емоційна історія, наповнена болем і ще більше - вірою!

Світлина від Франківський драмтеатр.

На завершення тижня, 4 жовтня о 18:00 у франківському драмтеатрі покажуть Неооперу-жах "Hamlet".

Якщо пізнім вечором спуститися темними вузькими сходами до підземелля Франківського драмтеатру, то неодмінно можна стати свідками моторошних подій у закинутому склепі, почути потойбічні звуки музики і манливі голоси спокусливих богинь помcти та зустріти віч-на-віч навіжених героїв, які повстали з могил, щоб спокутати свої гріхи і розірвати врешті-решт порочне коло трагедій, в якому скніє рід людський...

Світлина від Франківський драмтеатр.