У Барселоні представили смартфони, в яких згинається екран


Китайська компанія TCL Group, що володіє брендами смартфонів BlackBerry та Alcatel наразі розробляє п’ять варіантів мобільних пристроїв, в яких згинається екран. Користувач Weibo опублікував серію фотографій, які демонструють смартфони з гнучкими екранами TCL у вітрині за склом.

Про це інформує видання “ITC”.

Компанія TCL представила на виставці Mobile World Congress у Барселоні декілька різних моделей, які відрізняються форм-фактором, але при цьому мають деякі спільні особливості. Зокрема, у всіх цих моделей екран складається до середини корпусу, всі вони укомплектовані кількома відеокамерами. Всі вони використовують спеціальну констукцію петель, яка отримала назву DragonHinge.

Один з представлених на виставці смартфонів компанії повторює концепцію покладену в основу ідеї Samsung Galaxy Fold з екраном, що згинається, та наявністю великої діагоналі на внутрішній частині, а на зовнішній – великим компактним дисплеєм.

Залежно від завдань пристрій можна одним легким рухом руки перетворювати зі смартфона на планшет і навпаки. Основний екран типу AMOLED характеризується діагоналлю 7,2 дюйма, роздільною здатністю 2048х1536 пікселів. Він охоплює більше 100% колірного простору NTSC і займає 90,73% площі лицьової панелі.  В лівому кутку зовнішньої частини знаходиться основна квадрокамера, що містить вертикальний модуль.

Другий пристрій оснащений одним дисплеєм, на зовніщній частині має потрійну камеру. У складеному вигляді він приймає форму розкладачки, проте, поки що викликає запитання великий отвір в місці вигину.

Компанія-виробник обіцяє оптимізований інтерфейс, що враховуватиме особливості конструкції моделі.

Інші характеристики новинок компанія поки тримає в таємниці.