У Данії чоловік програв суд проти бобрів


Мешканець Данії звернувся до суду через бобрів, що пошкодили майно на його ділянці. Але суд ухвалив рішення на користь гризунів — і тепер чоловік має сплатити штраф

Громадянин Данії подав позов до суду через те, що бобри пошкодили майно на його земельній ділянці. Однак суд ухвалив рішення на користь гризунів та навіть зобов’язав чоловіка виплатити штраф за судові витрати. Про це повідомляє hromadske.ua.

Власник земельних ділянок у містах Хольстебро та Лемвіг на заході країни запросив у позові проти Данського агентства захисту навколишнього середовища компенсацію від 200 до 300 тисяч крон, що дорівнює близько 27-40 тисячам євро, за погризені дерева та зіпсовані озера.

Однак суд, розглянувши справу, ухвалив рішення на користь агентства і при цьому зобов’язав позивача сплатити 30 тисяч крон штрафу. Наголошується, що Агентство з навколишнього середовища відновило пошкоджене майно на ділянках чоловіка у тій мірі, в якій це було можливо.

Бобри, які мешкають у західних землях Данії, були завезені туди у 1999 році органами охорони навколишнього середовища. Їх популяція була дуже мала і спочатку нараховувала лише 18 особин — тепер бобрів вже близько 200.

На думку експертів з навколишнього середовища, присутність цього виду гризунів мала позитивний вплив на екосистему цих земель.