У Франківську перевірятимуть, чи труби готові до нового опалювального сезону


Підготовка до нового опалювального сезону в Івано-Франківську вступає у нову фазу.

Затверджено і підписано до виконання Графіки здачі будинкових систем централізованого опалення на щільність по всіх теплових районах обласного центру, інформує Бліц-Інфо з посиланням на пресслужбу КП "ІФ ТКЕ"

Окрім будинків, які обслуговує "Теплокомуненерго", затверджено до виконання також графіки здачі будинкових систем централізованого опалення на щільність, до яких теплоносій подаватиметься від ТОВ СТЕК.

Так, у районі Позитрон необхідно здійснити гідравлічні випробування на щільність у 229 будинках, у тепловому районі "Дорошенка" - у 206 будинках, у Пасічній  - у 295 будинках.

Обсяги робіт – величезні, а терміни проведення робіт встановлено і вони повинні бути завершені до кінця серпня поточного року. Це обумовлено тим, аби до початку опалювального сезону виявити всі пошкодження і провести всі необхідні ремонтні роботи.

Разом із цим варто нагадати мешканцям багатоквартирних житлових будинків, що здебільшого внутрішньобудинкові системи експлуатуються впродовж тривалого часу без необхідних капітальних ремонтів і терміни експлуатації систем давно вже вичерпані. Тому слід до жовтня, початку опалювального сезону, спільними зусиллями разом із співвласниками та управляючими компаніями провести необхідні роботи. Адже, дуже часто стан внутрішньобудинкових систем опалення настільки зношений, що стає на заваді вчасному та якісному початку опалювального сезону до цих житлових будинків.