У Калуському РАЦС припинили видавати витяги із державного реєстру


У Калуському РАЦС виникли труднощі, зокрема, із видачею витягів із державного реєстру у випадку народження чи смерті людини.

Як повідомила «Вікнам» начальник відділу РАЦС у м. Калуші Ірина Очкур, уже упродовж 3-х днів не вносяться дані про одруження, смерть чи народження до державного реєстру. Тобто, реєстрація проводиться, але поза держреєстром.

Це створює незручності для калушан, адже при реєстрації народження чи смерті надаються витяги із держреєстру, що є підставою для отримання державної грошової допомоги. Зараз мешканці міста не можуть отримати такі витяги, отже, змушені будуть звертатися до відділу РАЦС повторно. Упродовж 3-х днів незручності «зачепили» близько 10-ти калушан.

За словами Ірини Очкур, очікують, що сьогодні ситуація зміниться. Уже вчора Міністерство юстиції розповсюдило повідомлення, що функціонування Єдиних та Державних реєстрів поступово відновлюється. Щоб поновити роботу з цими документами, громадянам потрібно звернутися у філії Держінформ’юсту.

Як повідомляли “Вікна”, на переконання колективу Держінформ’юсту, відбулося рейдерське захоплення держреєстрів — конфіденційної інформації громадян України.