У Коломию з Італії везуть образ святої Ріти


У храм Благовіщення Пречистої Діви Марії м. Коломия везуть образ святої Ріти.

Про це повідомляють на сторінці Парафії.

"Ось так урочисто, поруч мощей св. Ріти з Кашія (Італія), головна настоятелька сестер-монахинь августиніянок, передає для нашої парафії в Коломиї освячений образ св. Ріти",- діляться у мережі.

Довідка: Рита Касійська також Рита з Кашії, в миру Маргарита Лотті  - християнська свята епохи середньовіччя, черниця-августинка. Шанується у Римо-католицькій церкві. Вважається заступницею у безнадійних ситуаціях.

Свята Рита народилася у 1381 році в містечку Роккапорена біля Кашії в Перуджі (Італія) в родині хліборобів Антонія Лотті і Амати Феррі, та була довгоочікуваною дитиною. Її вибрали багатого нареченого — Паоло Манчіні.

Рита прийняла це як належне. В подружжі Паоло був брутальним і агресивним, після 18 років спільного життя чоловік загинув під час пограбування. Згодом через хворобу померли й сини. Овдовіла Рита повернулася до думок про монастир та вступила до ордену св. Марії Магдалини.

Після 15 років самотньої молитви та посту, 22 травня 1457 року Рита померла[1], її тіло залишилося нетлінним до сьогодні і зберігається у святині в Кашія.

Ще за життя монахині відбувалися чудеса, а після смерті люди почали молитися до неї, просячи заступництва й отримували багато благодатей.

Папа Урбан VIII оголосив Риту блаженною 1628 року, а Папа Лев XIII у 1900 році — святою, призначивши її спомин на 22 травня.