У Мінську не вдалось домовитись про нове перемир'я та обмін полоненими - Пристайко


Учасники Тристоронньої контактної групи в Мінську "не досягли прогресу" у питанні обміну полоненими між Києвом і бойовиками.

Про це міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив в ефірі одного з українськиї телеканалів, пише Прямий.

За словами Пристайка, підгрупам не вдалося оновити списки полонених для обміну.

"Що я бачу на сьогодні, на превеликий жаль, списки оновити в іншій підгрупі, домовитися не вдалося. Я бачу на сьогодні, що нам не вдалося досягти прогресу", - повідомив голова МЗС.

Крім того, сторони не змогли узгодити нове перемир'я на сході України, а домовилися про продовження перемир'я, оголошеного в липні 2019 року.

"Сьогодні ми хотіли отримати запевнення в тому, що буде оголошено нове перемир'я. Але було прийнято рішення, що давайте будемо продовжувати те перемир'я, яке було оголошено в липні", - сказав Пристайко.

Нагадаємо, після закінчення Нормандської зустрічі 9 грудня президент Володимир Зеленський заявив, що країни-учасниці домовились про взаємний обмін полоненими за формулою "всіх на всіх" до 31 грудня цього року.

Також канцлер Німеччини Ангела Меркель на підсумковій пресконференції повідомила, що до кінця цього року на Донбасі має бути досягнуто припинення вогню.