У Тлумачі хочуть збудувати тепличний комплекс


У Тлумацькій міській громаді планують збудувати тепличний комплекс, який матиме одразу декілька функціональних складових.

Таке рішення обговорили студенти університету Короля Данила та представники Центру розвитку місцевого самоврядування під час візиту в Тлумацьку ОТГ. 

Як розповіли радник з питань регіонального розвитку ІФ ЦРМС Ігор Мельничук і радник з питань просторового планування Тетяна Данилів, під час розробки стратегії розвитку Тлумацької громади один з визначених напрямків – це розвиток агропромислового комплексу.

Для освоєння цього напрямку в 2019 році подадуть на фінансування з ДФРР проект «Розвиток та відтворення умов для ефективної самозайнятості сільського населення Тлумацької міської ОТГ шляхом підвищення рентабельності господарювання та вироблення плодоовочевої продукції в особистих селянських господарствах».

Тут заплановане будівництво тепличного комплексу, площею близько 1000 метрів квадратних, на території де навчаються та працюють студенти місцевого аграрного ліцею. Це буде комплекс, який включатиме розсадник для вирощування сортових саджанців, які зможуть брати місцеві мешканці для до вирощування у своїх індивідуальних господарствах.

Зокрема, студенти університету Короля Данила моделюватимуть розміщення цього комплексу, щоб він архітектурно вписався у комплекс будівель, адже ця територія знаходиться в центральній частині Тлумача. Поруч з комплексом хочуть розмістити навчальні лабораторії та місце для проведення колективних занять, а також публічний молодіжний простір, яким зможуть скористатись і мешканці громади.